Waitress song

Jag har arbetat som servitris i flera års tid nu, och jag har serverat allt från snabbmat i köpcentrum till banquetmiddagar i slott. Jag trivs väldigt bra med servitrisjobben, att få ge kunderna den där lilla extra servicen utöver måltiden. För det är mitt jobb tillsammans med köket att ge varje gäst som kommer till restaurangen en upplevelse, inte bara bra mat, utan också miljö och service. 
 
Jag trivs varken bland kunderna i köpcentren eller bland herrarna på slotten, utan jag hör hemma någonstans där mittemellan. På cafeén med udda gafflar och resturangerna med hemlagat på menyn. Det är där jag hittat min plats som servitris och det är där jag är i mitt esse. Där jag kan bråka med kockarna i köket för att sedan dricka ett glas vin tillsammans när servicen är över. Där jag får sjunga, dansa, bubbla utav prat och skratta tillsammans med både kollegor och framför allt gäster. 
När jag själv besöker en restaurang, alltså som gäst, bemöter jag nu både servicepersonal och mat på ett helt nytt sätt, med en helt ny sorts respekt. För visst är det en självklarhet för de flesta av oss att vara artiga mot servitrisen och säga please and thank you, men när man själv varit den som stått där på andra sidan bordet ser man det hela med nya ögon. Man kostar på servitrisen ett extra leende och skickar mer än gärna beröm till köket, för man vet själv hur oerhört uppskattat det är. Och att tacka servitrisen för bra service är många gånger inte en självklarhet, men någonting som kan vända hela kvällen om man är servitris. 
När jag får privilegiet att sätta mig ner vid ett bord och få bästa tänkbara service är det någonting jag uppskattar enormt mycket, och också något som får mig att vilja bli bättre på mitt jobb. När jag ser människor som verkligen brinner för sitt yrke, och i det här fallet mat och service blir jag själv sporrad till att göra mitt allra yttersta. De blir en sådan inspiration och jag är inte sen att berätta det för personen i fråga. 
Och en sådan liten sak som dricks, låt oss prata om att dricksa. I Sverige är det inte jättevanligt att folk ens dricksar, och absolut inte en självklarhet som på många andra platser i världen. Men denna lilla gest är för oss på andra sidan bordet något väldigt fint och uppskattat. Jag pratar inte om några jättesummor här eller begär att du ska dricksa vid varje måltid du äter ute, men har servicepersonalen gjort det där lilla extra eller om du ansåg att maten hade det där lilla extra så lämna gärna något. Det kan räcka med en tjugolapp eller ett par mynt, det handlar mer gesten än summan. 
 
Att sedan också ta dig de där extra två minuterna och vänta in servitrisen för att personligen tacka för god service betyder nästan ännu mer. Istället för att resa dig upp och gå medan servitrisen springer omkring bland de andra borden i sin sektion kan du inte avvara två minuter tills hon kommer åt ditt håll och säga tack för god service? Det är allt som krävs för att hon ska orka snabba på stegen lite till resten av rusningen. 
Så till alla er där ute som tar er tiden att personligen tacka er servitris eller servitör och kanske lämnar en liten dricks, å alla i servisens vägnar, TACK! 
Det är lika uppskattat från vår sida som god service är från er. Börja visa varandra en gnutta mer respekt, just för att det gör världen till ett så mycket trevligare ställe. 
 
och remember: a person who is nice to you, but rude to the waitress, is not a nice person.
 
alla bilder är fån pinterest
Allmänt | | Kommentera |
Upp