Tasmania

Lördag, och jag är hemma några timmar och pausar från jobbet. Jag sitter för tillfället på balkongen och njuter av melbournes 25 grader och klarblå himmel. Jag tänkte passa på att berätta lite om vår trip till Tasmanien. I tisdags kväll satte sig 4 slitna men förväntansfulla brudar på flyget över till tassie, och när vi landade i Hobart möttes vi av en glittrande stjärnhimmel och en tysnad vi inte hört på flera månader. För trots att melbournes storstadsglitter ger oss bubblor i blodomloppet varendaste dag så fick tasmaniens sprakande stjärhimmel oss att flyga. Vi hämtade upp vår lilla bil och brummade till vårt B&B där vi skulle spendera natten.
Nästa morgon började vi dagen med att åka upp till ett blåsigt och regnigt men åh så fint mount wellington. Där uppe hade vi utsikt över hela tasmanien och trots blåsten var det galet vackert.
Därefter åkte vi vidare mot Cadbury chokladfabrik. Väl där handlade vi på oss en himla massa choklad och fick se hur chokladen tillverkas. 
Charlie and the chocolate factory

Efter turen till chokladfabriken åkte vi vidare mot Mona art gallery. Där startade vi med en öl i solskenet och gick sedan in för att kika på alla utställningar. Mona är ett art gallery med både ny och gammal konst, och många av utställningarna var helt galna. Allt som allt var det ett himla häftigt galleri som fick en att bli helt trött i hjärnan av alla intryck. 
Så efter Mona åkte vi in mot Hobart igen för middag och hamnade på en världsmysig liten pub som serverade gudomliga burgare

Mätta och belåtna köpte vi sedan lite gott rödvin och åkte tillbaka till vårt B&B.

Vi hann med himla mycket under vår första dag på tassie och en annan dag ska jag berätta för er om vår andra dag då vi bland annat åkte upp till wine glass bay. 

Puss och kram

 
Allmänt, Australien | | Kommentera |
Upp