we fall through empty corridors and we talk in useless metaphors

jag jobbar numera på ett cafe med udda gafflar och tallrikar från second hand butiker. ett cafe dit människor kommer med sina vänner för att prata, sin dator för att arbeta eller bara med en bok för att njuta av egentid och det utmärkta kaffet. alla bemöts med ett leende och de flesta med ett namn och en stående kaffeorder. allt är så charmigt och personligt på något sätt. jag gick ut efter mitt första shift igår med jordens leende på mina läppar och mötte min stad i eftermiddagssolen. för numera kommer jag att komma ut från jobbet innan edinburgh är kolsvart och kyligt. nu kommer jag få möta höstsolen och novemberregnet varendaste dag. 

jag bor numera i ett rum med flera meter upp till taket. en stor säng och ett fönster. ett fönster som fick mig att falla pladask för rummet. fönstret går ända upp till taket och framför står det en fotölj där jag spenderat nästan all min tid sen jag kom hit. jag sitter här med doftljus på fönsterbrädan, med en kopp te i handen eller med frukostgröten. härifrån ser jag bilarna susa förbi på gatan nedanför, skorstenarna och träden från bostadsområdet bredvid och bortom det kullarna och bergen. jag kan sitta här i timmar och bara titta. det är den första plats som gjort mig alldeles lugn i själen sen jag kom hit. 

idag är jag dunderförkyld och har inte lämnat sängen annat än för att gå till butiken runt hörnet och köpa soppa och glass. för att kurera mig. jag tror att det är min kropp som säger åt mig att nu är det dags att landa här. att rensa ut de första kaotiska veckorna jag spenderat här och faktiskt komma till ro. det har varit välbehövlig att varva sömn och vakenhet med podcasts, serier och tomatsoppa. 

nu ska jag trots allt rycka upp mig en smula och möta moa för att äta kanelbullar på ett svenskt fik, vi kände att det behövdes ikväll. 
imorgon ska jag få gå tillbaka till cafeet med udda gafflar och blommigt porslin. 
skottland | | Kommentera |
Upp