You sleep so sound with your mind made up

december rullar på i rasande fart och redan nästa vecka är det jul. trots att staden glittrar av tusentals juleljus mest överallt och det bolmar rök ur munnen på oss när vi promenerar från jobbet så infinner sig inte julkänslan på riktigt. kanske är det för att jag inte riktigt känner mig hemma här och vet att jag inte kommer hem till Sverige för att fira jul förrän ett par dagar för sent. men det gör liksom ingenting just nu. istället känner jag lite provisoriskt julpirr i magen när jag rullar pigs in blankets med Caroline, vår alldeles egna mama bear på jobbet, och bakar pepparkaksbrownies. 
himlen glöder när jag promenerar till jobbet tidigt om mornarna, och gatorna glittrar om nätterna när vi springer mellan pubar och klubbar. 
ikväll ska jag och josefin gå och kika på moa som dansar i en christmas show och imorgon är det julmiddag med bästa kollegorna efter jobbet.

jag måste också berätta att jag är så oerhört pepp och lycklig inför mina nya arbetsuppgifter på jobbet. jag ska få börja baka! mitt fina café gör några av de godaste bakverken i hela edinburgh, och under några veckor framöver ska jag få lära mig hemliga recept på allt från brownies till frostings. jag påbörjade min bakträning lite redan i torsdags, och det var terapi för själen att få mixa ägg och socker igen. jag älskar ju att baka, och att få göra det på arbetstid och dessutom få betalt för det känns som rena drömmen. så framöver kommer ni att hitta mig i köket ett par dagar i veckan, och resten av tiden bakom kassadisken eller springandes omkring på golvet som vanligt.

om tio dagar ses vi hemma i Sverige, tills dess, ta hand om er! 
tusen pussar 



skottland | | 2 kommentarer |
Upp