som du kanske redan vet, jag är oslagbar

Igår var jag och såg Lasse, Lasse, världens bästa Lasse spela i Jönköping. och åh, han var precis lika fantastisk som alltid. Självklart spelade han massor från den senaste plattan, och oj vad bra dom låtarna gjorde sig live. Vi stog så långt fram att vi kunde nudda vid staketet och basen fick våra blodådror att dunka. Hjärtat dunkade i takt med trummorna och våra läppar matchade Lasses i låt efter låt av de så välkända orden. 
Lyckorus blandades med tårar, skratt och ömmande halsar efter all sång. Och alla ni som någon gång varit på en konsert med Lasse vet hur otroligt speciell man känner sig när han tittar rakt på dig och fyrar av det där leendet som får själen att smälta. och detta hände inte bara en gång under de magiska timmarna, utan allt som oftast under hela konserten och jag ville bara smälta till en lycklig hög där nedanför scenen.  
Bästa låtarna för kvällen var definitivt För dig, Solen i ögonen, Elden och Hosianna såklart. Magin gick som ett sus genom publiken när de första ackorden till Hosianna togs och allt var helt magisk. När man får vara omringad av människor som sjunger orden lika välbekant som du och ser upp på scenen med samma blick i ögonen som du är något fantastiskt.
Och tårarna som föll under Solen i ögonen trillade för min bästa vän, för mig och för havet mellan oss. För den låten är så vi, så oss och så våran. Det var så skönt att få släppa kontrollen för en sekund där i publikhavet och bara känna känna känna allt så starkt och så på riktigt. 
När han ställer sig framme vid mikrofonen och säger att nu ska jag sjunga en låt som jag skrev till min vän när jag satt på ett hotellrum i Oslo hinner han inte ens ta första ackordet innan jag exploderar av lycka. När de första tonerna till Elden hörs i arenen exploderar publiken runt omkring mig. Vi dansar, vi hoppar och vi sjunger sjunger sjunger ut varenda cell i vår kropp tillsammans med honom. 
Innan han började sjunga För dig sa han att denna låt är till alla er där ute som är förälskade, och med ett litet leende tillägger han att ni som inte är förälskade behöver inte orora er, det kommer gott om låtar till er också. 
Det var en så otroligt magisk kväll och en av Lasses häftigaste konserter någonsin med ljuspelarna som dansade omkring honom på scenen och över oss i publiken. När det tredje extranumret klingat ut och de släckte ner på scenen återstod bara ett öronsus. det började tömmas i garderoben och allt fick helt plötsligt ett annat ljus. Vi gick som på moln ut till bilen och försökte behålla varenda blick och varje ord. 
Väl hemma somnade jag med tonerna till Hosianna fortfarande ringande i öronen och med ett leende på läpparna och varenda känsla fanns kvar ända till gryningen. Det var en magisk kväll. 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp